Lengyelországi magyaroknál jártunk

Lengyelországi magyaroknál jártunk

2023 februárjában olyan magyarok lakta területre is ellátogattunk a hagyományos erdélyi, felvidéki helyszíneink mellett, ahol még soha nem jártak az Animus Egyesület képviselői: a Lengyelországban élő magyarokat kerestük fel. A Varsóban és a Varsó környékén élő magyaroknak két hétvégi programot is szerveztünk a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Varsó, a Divéky Adorján Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda és a Lengyelországi Magyar Egyesület keretében. 2023. február 25-én este egy ingyenes stand up comedy produkcióval vártuk honfitársainkat, majd a másnapi családi farsangon családi műsorral leptük meg a Varsóban és környékén élő magyarokat. 
Testközelből néztük meg 
Divéky Adorján Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda és a Liszt Intézet működését, hosszasan beszélgettünk a Varsóban élő magyarokkal. A hétvégén egy különleges felkérést is kaptunk: az Animus Egyesület képviseletében Szép Bencét felkérték, hogy február 27-én, hétfőn tartson egy előadást a Varsói Egyetemen az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharcról, valamint a történelmi események lengyel vonatkozásairól.

A varsói látogatásról egyesületünk egy videót is készített, amely itt tekinthető meg:
 

A fenti videóval kapcsolatos jó hír, hogy egyesületünk tagjainak sikerült visszaszereznie az ellopott YouTube-csatonánkat. Sajnos a régi videóink le lettek törölve, de legalább már újra a mi tulajdonunk az Animus Egyesület YouTube-csatorna! 

Vélemény, hozzászólás?