Filmkészítő tábor Kerecsenden hátrányos helyzetű gyerekeknek

2014. augusztusában Kerecsenden egy filmkészítő művészeti tábort is szerveztünk az Elefan Egyesülettel közösen, további partnerszervezetek bevonásával (Via Natura Egyesület, ComMedias Egyesület, támogató: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Gyermek és Ifjúsági Alapprogram), ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, főleg a roma kisebbséghez tartozó gyerekek részére.

A filmkészítő táborban a 6-12 éves gyerekek bepillantást nyertek a filmkészítés izgalmas világába. 

A táborban két rövidfilm készült, mindkét történet a gyerekek írták. A híres betyár, a magyar mesevilágra is hatást gyakorló híres betyár, Sisa Pista történetét modern korba helyezték és stop motion technikával rögzítették, lego kockák segítségével.

A Sárkányos mese című másik film érdekessége pedig az, hogy a gyerekek a történet kitalálása után saját maguk készítették el a film hátterét és bábjait. A táborban a filmezéssel kapcsolatos alapfogalmak (snitt, svenkelés stb.) is előkerültek.

A táborban fokozott figyelmet fordítottunk arra, hogy a gyerekek egyszerű filmkészítési technikákat tanuljanak meg, amelyekhez nincs szükség drága technikai felszerelésre, sokkal inkább a kreativitásra, a nyitottságra és a csapatmunkára.

Vélemény, hozzászólás?