Idén is csatlakoztunk a Movember mozgalomhoz

Az Animus Egyesület 2022-ben is csatlakozik a Movember Mozgalomhoz, amely nem csupán egy jópofa kezdeményezés, ami arról szól, hogy a férfiak minél nagyobb arcszőrzetet növesszenek a hónap során, hanem sokkal fontosabb üzenete van: felhívja a figyelmet a PSA-szűrővizsgálatokra és kiáll a férfiegészségért! 

A Movember Mozgalom 2008 óta minden év novemberében felhívja a figyelmet bajuszos mozgalmukkal a férfiak egészségére, a prosztataszűrés fontosságára. Több mint egy évtizednyi munkánknak köszönhetően az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó szervezetévé nőtte ki magát a MentsManust Egyesület. A MentsManust mozgalom az elmúlt pár évben már nemcsak novemberben, hanem az egész év során végez aktív munkát és szűréseket. Céljuk, hogy a lehető legtöbb helyszínre eljussunk információs anyagainkkal és a mindössze egy vércseppet igényő PSA-szűrővizsgálatainkkal.

Egerben évek óta támogatjuk a Movember Eger tevékenységét, amelynek a munkájáról itt nézhetsz meg egy beszélgetést:

 

Bátori Tamás, az Eger Movember aktivistája elmondta: általánosságban elmondható, hogy a férfiak ritkábban járnak orvoshoz és szűrővizsgálatokra, ezért a mozgalom olyan betegségeket igyekszik a figyelem középpontjába állítani, melyek gyakoriak a férfiak körében, azonban a rendszeres szűrővizsgálatokkal még időben felismerhetők és kezelhetők. Ilyen betegség többek között a prosztatarák és a hererák is. Sajnos ez a betegség a második leggyakrabban előforduló daganat a férfiaknál, ráadásul előfordul, hogy nem jelentkeznek egyből a tünetek.

Az Animus Egyesület által idén is támogatott Movember Mozgalom rendezvénye a Gál Tibor Fúzióban lesz, az időpontja:

2022. NOVEMBER 25., PÉNTEK, 19:00–23:00

STAND-UPPAL EGYBEKÖTÖTT JÓTÉKONYSÁGI JAMESON WHISKEY KÓSTOLÓ

Adakozz 5000 Ft-ot a Movember Magyarország Egyesület részére, amellyel támogatod az egyesület munkáját és sok férfi életét mentheted meg – ezért cserébe részt vehetsz egy különleges Jameson Irish Whiskey kóstoláson: https://www.facebook.com/Jameson.Hungary/

Jelentkezni előregisztráltan lehet a következő e-mail címen;

egrimovember@gmail.com (a tárgyban kérlek, tüntesd fel, hogy jameson)

érdeklődni: (08:00-tól 16:00-ig)

+3670-608-71-93 (Bátori Tamás)

+3670-770-54-21 (Barankovics Márk)

A korábbi JAMESON kóstolókról a facebook galériánkban találsz néhány kedvcsináló fényképet!

A kóstoló 25 főre van tervezve, így az eseményen az ELSŐ 25 REGISZTRÁLÓ vehet részt!

A whiskeykóstoláson 7 fajta whiskeyt kóstolhattok.

A kóstoló után az Animus Egyesület támogatásával Szép Bence stand up comedy humorista fog Benneteket szórakoztatni!

A Movember Magyarország Egyesület munkájáról a további elérhetőségeken informálódhatsz:

https://www.facebook.com/MovemberHungary/

www.mentsmanust.hu

A Movember Mozgalom eredményei:

2015 óta az ország 281 pontján összesen 13 326 férfit szűrtek meg, melyből 17,3% férfinak magas PSA értéke volt. Munkájuk direkt visszajelzéseként 23 férfi adta tudtukra, hogy összefogásunk mentette meg az életüket azzal, hogy részt vehettek a mindössze egy vércseppet igénylő vizsgálaton. A prosztatarák korai stádiumban tünetmentes, épp ezért veszélyes – azonban ebben a szakaszban még jó eséllyel gyógyítható.

Vélemény, hozzászólás?