Jótékonysági akcióink

2011 óta erdélyi turnékat szerveztünk, amelynek keretében határon túli honfitársainkat kerestük fel egy jótékonysági akcióval összekötve: jártunk Mákófalván, Kolozsvárott, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen és Szovátán.

Évek óta rendszeresen fellépünk Böjte Csaba testvér árváinak, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek, akiknek nemcsak a magyarországi programjainak egy részét szervezzük, hanem számtalan előadást, programot is szerveztünk nekik – Erdély szinte minden részén. (Erre a szakmai programra gyakran kapunk támogatást a NEA-tól.)

Több alkalommal léptünk fel halmozottan hátrányos helyzetű, a roma kisebbséghez tartozó, vagy súlyosan beteg gyermekek előtt (a miskolci Megyei Kórházban, a budapesti Ronald McDonald Házban) hogy a súlyosan beteg gyermekek szenvedésein enyhíteni tudjunk, fájdalmaikról – ha csak rövid időre is- el tudjuk terelni a figyelmüket.

Jótékonysági akcióink közül kiemelkedik 2014 júliusában az egri Bencsura Zoltán paralimpikon sportoló támogatására szervezett akciónk, amelynek keretében a Művészetek Völgye taliándörögdi helyszínén (a Kocsor Házban) gyűjtöttünk pénzt a sportoló támogatására.

Részt vettünk a Források Világnapja eseményen (2014. május), amely hazánkban nagy sajtóvisszhangot kapott, és amely az alapszabályunkban is hangsúlyos környezetvédelmi koncepciónkkal kapcsolatos környezetvédelmi lépésekre hívja fel a honfitársaink figyelmét.

Vélemény, hozzászólás?