Tehetségkutató rendezvényeink

2014-ben indítottuk el az „Egri Csillag Születik” című tehetségkutató rendezvényünket.
Tizenkét versenyző lépett színpadra szólóban, vagy zenekarral az egri Forrás Gyermek-és Ifjúsági Házban. A jelentkezők főleg angol számokkal készültek, de német, szerb és magyar nyelven is énekeltek, zenéltek. Elsősorban 14 és 21 év közötti fiatalok jelentkezését vártuk. A zsűrit Rázsi Botond, Bali Ádám és Nádasi István (Gibbon) alkotta.
A jelentkezők videóit egy közösségi oldalon kellett megversenyeztetni, ahonnan 12 versenyzőt választottak ki – a zsűri és a közönség szavazatai alapján. A zenekarok kizárólag saját dallal indulhattak, szólóban azonban feldolgozásokat is előadhattak a tehetségek.
A harmadik helyezett Garanc Géza lett, A dobogó második fokára Kis Viktória állhatott. Az első helyet és a vele járó stúdiófelvételt pedig Kovács Eszter érdemelte ki, aki a legfiatalabb volt az indulók közül, mindössze 14 éves. Eszter Adele egyik számával nyerte el a zsűri szimpátiáját.
A szervezők bizakodók a tehetségkutató jövőjét illetően, a következő évben már kétfordulósra tervezik a versenyt.

2015 őszén második alkalommal rendeztük meg a nagy sajtóvisszhangot megért „Egri Csillag Születik” tehetségkutató rendezvényünket, ahol egri, heves megyei kötődésű fiatalok mutathatták meg tehetségüket. A döntőbe tizenegy produkció került be. A színpadi kategóriában Aleva Zsófia, művészeti kategóriában Garai Daniella ért el első helyezést. Különdíjat Balogh Ádám, közönségdíjat pedig Aleva Zsófia ért el. Az Egri Csillag Születik legaktívabb iskolája címet az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola nyerte.

2016-ban pedig a Kárpát-medencei „Talentikum Tehetségkutató”-t szerveztük meg.

A 15-26 év közötti korosztály hiánypótló és nívós rendezvényein, amelyeket Eger Megyei Jogú Város és az Nemzeti Kulturális Alap is kiemelten támogatott, a fővédnök Rázsi Botond alpolgármester volt.

Vélemény, hozzászólás?